PANUMKORET

KØBENHAVN - ANNO 1993

Panumkoret blev stiftet på Panuminstituttet i København i 1993 som et kor for medicinstuderende. Der er stadig en del medicinere i koret, men i dag er sammensætningen af de cirka 60 sangere mere blandet. Det er Panumkorets ambition at være blandt Københavns bedste amatørkor. 

 

Koret har under ledelse af Jon Hollesen udviklet sig markant rent musikalsk de seneste år og har derved tiltrukket mange talentfulde og dedikerede sangere. Korets repertoire er overvejende klassisk, men de senere år har en del værker af nulevende komponister også præget programmet.


Over de seneste år har koret indspillet flere CD’er. Med orkester og solister indspillede vi i 2013 Mozarts Requiem som jubilæums-koncertoptagelse, i 2014 Faurés Requiem fra vores Allehelgenskoncert – og før det en samling nordiske korsatser på albummet Nordiske Nætter. 


I 2013 deltog Panumkoret i en international korkonkurrence i Bratislava og blev dekoreret med en guldmedalje. I foråret 2016 tog vi til en konkurrence i Berlin med et vidtspændende repertoire under temaet kærlighed og vandt endnu en guldmedalje.


Panumkorets seneste rejse gik i foråret 2019 til Færøerne, hvor vi blandt andet sang i Klaksvíks imponerende Christianskirkjan, i Tórshavns gader og til korstævne i Runavík. Gennem repertoiret kom publikum på en musikalsk rejse gennem hele Norden: Danmark, Norge, Sverige, Finland, Grønland, Island og Færøerne. Vi kom således gennem Nordens forskellige sprog og klangverdener – fra den allerstørste patos til den inderligste milde naturlyrik.


Her på hjemmesiden kan man læse mere om koret og vores kommende arrangementer samt finde billeder og små film- og lydklip.

Til sommer 2022 venter en koncert på temat "Himlen", med både danske og internationelle toner, blandt andet fra Whitacre, Elgar, Grieg, Lange-Mûller og Carl Nielsen. 

 

Klik på symbolet øverst for at følge os på Facebook.

Opdateret 17.01.2022

MUA_logo.png