top of page

PANUMKORET

KØBENHAVN - ANNO 1993

Panumkoret blev stiftet på Panuminstituttet i København i 1993 som et kor for medicinstuderende. Der er stadig en del medicinere i koret, herunder nogle af de oprindelige stiftere, men i dag er sammensætningen af de cirka 60 sangere mere blandet i kraft af Panumkorets ambition om at være blandt Københavns bedste amatørkor. 

 

Korets første dirigent var Torsten Mariegaard, der i 1996 videregav dirigentstokken til Gorm Larsen, indtil Jon Hollesen i 2003 overtog direktionen af koret – og dermed i år markerer sit 20-års jubilæum som dirigent for Panumkoret. I tillæg til at være en evig kilde til fascination og højt humør med sit maleriske billedsprog og sin persona har Jon musikalsk særligt arbejdet med sangteknik, korklang, udtryk og holdning

 

På den baggrund har Panumkoret under ledelse af Jon Hollesen udviklet sig markant rent musikalsk de seneste år og har derved tiltrukket mange talentfulde og dedikerede sangere. Korets repertoire er overvejende klassisk med en udtalt kærlighed for nordisk korlyrik, hvor en del værker af nulevende komponister også har præget programmet. Undertiden har koret også haft samarbejder med solister og orkestre, hvilket blandt andet har udmøntet sig i indspilninger af Mozarts Requiem, Faurés Requiem og en samling af nordiske korsatser på albummet Nordiske Nætter. 


Tilsvarende er det sociale korliv også blomstret yderligere, hvor der sjældent forspildes en chance for at mødes i koret om musikalitet og en god fest, og afledt heraf har vi i Panumkoret oparbejdet en herlig tradition for årlige udlandsrejser og koncertturnéer. Igennem årene er vi rejst til Milano, Amsterdam, Dublin, Budapest, Warszawa, Sofia, München, Prag, Skotland, Sardinien, Færøerne og Gent, hvor vi hver gang har haft spændende og sjove samarbejder med lokale kor – det er en unik mulighed for at stifte bekendtskab med ny musik og for at opleve kor- og sangglæden i andre lande. 

 

Undertiden har koret også deltaget i korstævner, og således blev Panumkoret i 2013 dekoreret med en guldmedalje i en international korkonkurrence i Bratislava, og dette gentog sig i foråret 2016, hvor vi tog til en konkurrence i Berlin med et vidtspændende repertoire under temaet kærlighed.

DSC06077_edited.jpg
bottom of page